MARILYN MAZUR GROUP featuring Jakob Buchanan

Lige siden at Miles Davis ringede en sen nattetime midt i ʻ80erne og spurgte om hun ville med på turné, har Marilyns musikalske karriere været en perlerække af internationale højdepunkter. Først nogle år på verdensturné med Miles, derefter med Wayne Shorter, siden med Jan Garbarek Group. Og oven i dette Jazzpar prisen i 2001, Downbeat nomineringer, Christain Braad Thomsens roste dokumentarfilm “Queen of Percussion” den norske Telenors Kulturpris, og I januar 2008 fuldte endnu et højdepunkt og opfyldelsen af en drøm: Marilynʼs solo cd “Elixir” med Jan Garbarek som gæstesolist udkom på ECM.

Marilyn Mazur spiller poetisk og mangefarvet groovebaseret musik fuld af energisk og dramatisk spilleglæde. Hun nyder når musikken skifter mellem at være telepatisk følsom og voldsom og kraftfuld, og bag sit slagtøj spinner hun et væveri af smukke klange og mystiske grooves. Det er intens og nærværdig musik, hvor kommunikationen og øjeblikkets inspiration er afgørende for hvilken retning musikken går.

Marilyn har de sidste år koncentreret sig om sin egen musik og forener i dag komposition med koncerter verden over med sine forskellige grupper. I Marilyn Mazur Group har hun samlet nogle af sine nærmeste musikalske venner: den energiladede svenske guitarist Krister Jonsson, der de sidste år har været en af Marilyns foretrukne og bassisten Klavs Hovman, der samler gruppen med sit sikre groove.

På sidste års Ærø Jazzfestival spille Marilyn Mazur Group med sin faste blæser Fredrik Lundin, I denne formation udgiver gruppen til efteråret en hel dobbelt-CD med bl.a Marilyns musik til Cantabile2-teatrets “Tiggeroperaen”.

I år bliver det dog med Jakob Buchanan som gæst – den fine Århusbaserede trompetist og især lyrisk flygelhornspiller er et frugtbart nyt medlem I Marilyns musikalske familie. Jakob dannede sidste år sin egen kvartet med Simon Toldam, Jakob Bro og Marilyn, netop nu ude med spritny CD “I Land in the Green Land” . Marilyn er så glad for samarbejdet, at hun inviterer Jakob med i sine grupper ved udvalgte lejligheder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *