Historien bag

Begyndelsen

Det store grundlæggende arbejde, der blev udført af Vilhelm Sørensen og senere Foreningen Andelen, har sat sig dybe spor og har givet begrebet ”Ærø” en ny mening for såvel fastboende, de trofaste sommergæster som den flakkende lystsejler. Jazzmusikken har givet nogle intense oplevelser, som det er svært at overvurdere.

Andelen

”Andelen” har gennem årene dannet rammen om "Jazzdage på Ærø" - forløberen for Ærø Jazzfestival. Disse arrangementer har haft internationale jazznavne som f.eks. Niels-Henning Ørsted Petersen, Joe Henderson, Nicolaj Bentzon`s Trio, Bob Rockwell, Palle Mikkelborg, Søs Fenger, Lee Koonitz, Jesper Thilo & Ann Farholt, Butch Lazy Little Big Orchestra, Jan Kaspersen, Cecilie Nordby og mange flere. Jazz og Ærø har på det nærmeste været synonym med begrebet sommer.

Stederne

Der bliver arrangeret et antal koncerter fordelt på forskellige spillesteder på Ærø: Andelen, restaurent Mumm, Værftet i Ærøskøbing, Café Kongensgade 34 i Marstal og Ærø Højskole. Og et antal gratis udendørs koncerter som en slags plakatsøjle, pædagogisk fremstød eller en smagsprøve.

Men oplevelserne kommer naturligvis ikke af sig selv. Det kræver et stort forarbejde, masser af praktisk aktivitet og ikke mindst en stædig tro på, at det kan lade sig gøre at sammensætte et program, der både spænder bredt og samtidig fastholder et højt kvalitetsniveau. Det er nu lykkedes i over 30 år, båret igennem af lokale entusiaster, et stort korps af frivillig arbejdskraft og i særlig grad af velvillige fonde, sponsorer og kommunale og statslige bidrag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *